Divine Villas

Tersanas, Akrotiri, Chania

 
 
 

Divine Villas består av 8 flotte luksusvillaer, med panorama havutsikt. De store og romslige rommene er komfortabelt innredet med en elegant enkelhet og moderne stil. Hvert hus har en privat hage og svømmebasseng som gir en uforglemmelig setting hvor man kan nyte ferien, slappe av og stresse helt ned. Hver bolig er individuelt designet og innredet; noen med dype brune og elegant beige farger, mens andre finner man i nyanser av grått, hvitt og rosa.

Solenergi benyttes til å varme opp villaene på en økonomisk og miljøvennlig måte. Belysning brukes til å skape en hyggelig atmosfære både i og rundt villaene. Villaene er isolert i en eksklusiv liten enklave, med utendørs belysning rundt området som gjør det til et herlig sted å spasere rundt på om kvelden.

De private bassengene er også opplyst om natten og oppfordrer deg til å ta en svømmetur om kvelden mens du nyter utsikten fra både hus og terrasse. I tilknytning til det grove landskapet, er villaene omringet av en oase av frodige grønne planter som du finner rundt eiendommene, som igjen legger til rette for privatliv og en middelhavs atmosfære.

Nærliggende fra Divine Villas finner man flotte strender, historiske steder, hyggelige småbyer med koselige tavernaer og nydelig utsikt over fjellene og havet. Og alt dette ligger bare ti minutters kjøretur fra flyplassen.

 
 

Nærliggende fra Divine Villas finner man flotte strender, historiske steder, hyggelige småbyer med koselige tavernaer og nydelig utsikt over fjellene og havet. Og alt dette ligger bare ti minutters kjøretur fra flyplassen.

Byen Kounoupidiana er ca. 7 minutters kjøretur fra villaene og innehar dagligvareforetninger og andre butikker.

Divine Villas ligger nær strendene i Tersanas, Stavros, og Kalathas. Mens deler av Akrotiri kysten er klipper, er det mange vakre strender: Stavros, hvor filmen ”Zorba” ble filmet, Kalathas, Tersanas og Marathi. De fleste av strendene er godt beskyttet av bukter og upåvirket nordlige sommer vinder. Strendene er velstelte og rene og har blitt tildelt det europeiske Blue Flag årlig.

Blue Beach (ca. 2,6 km)

Meget koselig og privat strand med fantastisk turkist vann og rosa sand. Ikke mange vet om denne lille bukta, hvor du kan nyte en dag på stranden med en koselig restaurant som venter på å tilby deg en matbit og et lett måltid etter strandoppholdet.

Maherida stranden (ca. 0,7km)

Steinete bukt med flott utsikt og en koselig strand bare 10 minutters gange fra Divine Villas. Flott for de som ønsker å utforske havet uten å måtte kjøre fra villaen.

Tersanas stranden (ca. 1,3km)

Denne lille sandstranden omgir bukten - her finner du solsenger til leie sammen med en liten taverna med det som trengs for å holde hele familien fornøyd. Det er en fin sandstrand og et herlig sted.

Stavros strand (ca. 4km)

En stor familie strand. Veldig godt organisert med en strand bar og restaurant, café, fisketaverna og butikk.

På Akrotiri område nær Divine Villas finnes det tre klostre som også ligger i område som tilbyr flotte turløyper for deg som ønsker å vandre rundt og ta inn den flotte utsikten.

Gouverneto Klosteret

Bygget på et lite landområde på 260m² er Gouverneto Klosteret et av de eldste klostre på Kreta (fra 15. århundre).

Katholiko Klosteret

Liggende ca 3 km fra Gouveneto klosteret anses Kathiliko å være det eldste klosteret på Kreta (6-10 århundre).

Agia Triada eller Tzagarolon Monastery

Etablert på 16-tallet og oppkalt etter sine grunnleggere, Jeremia og Laurentius Giagarolo, to brødre fra en venetiansk adelsfamilie er dette en av Chania’s kjente klostre.

I tillegg til de vakre strendene og klostre, har Akrotiri området flere grotter og mange fascinerende fjellformasjoner å utforske.

Stavros Cave

I Lera / Stavros-området, det er en gammel fjellhule som har vært i bruk siden neolittisk tid over Stavros 'sandstrand på nordspissen av halvøya Akrotiri. Beviser tyder på at hulen ble brukt som et fristed fra slutten av bronsealderen gjennom de greske perioder.

Arkalospilio

3 km fra Gouvernetou klosteret.

Aherospilio

Aherospilio og Agios Ioannis er nær Katholiko klosteret.

Arkoudospilios Cave

På Arkoudospilios Cave (Bjørnehulen eller Jomfru Maria Arkoudiotissa), som ligger i nærheten av Gouverneto klosteret i Akrotiri, og hvor man finner en stein som kan minne på en bjørn, et reservoar med "hellig vann" og en liten kirke dedikert til Ypapanti. Plassen er i seg selv absolutt verdt et besøk. En lokal legende sier at jomfru Maria (det finnes et kapell oppkalt etter Jomfru Maria inne i grotten) forvandlet bjørnen til stein etter at hun så den drakk vannet fra munkene. Arkeologer hevder hulen ble brukt som et eget kammers for Artemis som ble forvandlet til å ligne på en bjørn.