Antiparos, Kykladene

Antiparos er en helt fantastisk øy, som ligger på motsatt side av Paros.

Mange refererer til Antiparos som en favoritt når det kommer til greske øyer. Et sted hvor du vil umiddelbart ta inn den avslappende atmosfæren fra du går av båten eller den lille bilferjen som trafikkerer hver halvtime mellom de to øyene.

Den utrolig rolige livet i Antiparos har tiltrukket besøkende til denne lille øya i flere tiår, og mange av turistene som kommer er faktisk faste gjester som kommer igjen år etter år. Når du går innover landsbyen finner du tradisjonelle kykladiske hus med asfalterte gater fylt av blomster og sjarmerende bakgårder. Da vet du at du har funnet et bra sted å tilbringe ferien din.

Selve fokuset på denne øya er den lille landsbyen hvor båtene og ferjene legger til. Her finnes en fantastisk flott kykladisk kirke og en havn full av båter i alle størrelser og fasonger. Bak kaien ligger kaffebarene og tavernaene som et bakteppe og så snart ettermiddagen senker seg, livner det til med lokalbefolkningen og tilreisende.

Paros og Antiparos er også perfekte øyer å besøke med leiebil. Man trenger heller ikke være redd for rundt disse øyene, da det er meget lite trafikk og alle veier leder som regel til samme landsby.

Dersom du tar turen til Agios Georgios for et kveldsmåltid på en av de flere tavernaene, slå av aircondition og åpne bilvinduet ditt, og ta innover de aromatiske endringene i luften fra jorden til oregano, timian og lavendel som står plantet utenfor de hvitkalkete husene. Når du ankommer Agios Georgios er landskapet helt endret, og du faktisk få anelser om å være i Norge eller Skottland.

Strender er det rikelig å velge mellom og flere innen gangavstand også. Hvis du ikke har en bil, kan buss være et alternativ som kan ta deg til en av de nærliggende strendene, eller hvorfor ikke kombinere det med å leie en sykkel.

Antiparos ligger ca 30 minutter fra Parikia, hovedstaden i Paros med båt eller 8 minutter med bilferje fra Pounda, en av de mest berømte strendene i Paros. Denne lille ferjen går hver halve time fra morgen til etter midnatt. Ettersom det er utrolig lett å komme seg til Antiparos fra Paros, gjør dette til et ypperlig reisemål - selv for en dagstur. For de som ønsker å leie en privat villa på øya, er det et rent paradis.