I restauranten; Skoufos & Oinos, har filosofien alltid vært å bruke kun de beste ferske råvarene fra de forskjellige sesongene, inspirert av tradisjonelle lokale oppskrifter og med den ernæringsmessige verdien fra det Kretiske kjøkkenet. Med ”Middelhavsdietten” i tankene tilbyr de enkle, men eksklusive middelhavsretter med sine egne personlig preg.
Basert på samme filosofi har Antonis og Stavros funnet det mulig å tilby opplevelsen av god mat i en av de beste restaurantene - til deg eller dine inviterte gjester, i komforten av din egen villa eller yacht. Med mange års erfaring i restaurantbransjen og med sin kulinariske virksomhet imøtekommer Antonis og Stavros de mest kresne gjester med kokke og sommelier tjenestene.
Kretisk diett
Kretisk diett har blitt anerkjent som Middelhavsdietten, som har fått mye oppmerksomhet ved å være klassifisert som en av de sunneste dietter vi har i verden. Kreta var en av de opprinnelige stedene observert i den anerkjente og fortsatt pågående "Seven-Countries Study" som ble startet av Dr. Ancel Keys i 1950.
En studie med søkelys på hjerte og karsykdommer samt livsstil, med fokus på forekomster av sykdommene fra dietter i sju svært ulike land: Italia, Holland, Jugoslavia, Finland, USA, Japan og Hellas. Det han oppdaget var at mens Kreterne konsumerte en overdreven mengde fett (på linje med Finnene som spiste mye rødt kjøtt), var de ikke utsatt for hjertesykdommer på samme måte. I motsetning til de Finske kollegaene, som fordøyde mesteparten av sitt fett (mettet) fra kjøtt og dyreprodukter, tok Kreterne inn det meste av fettet (umettet) fra olivenolje. Det Kretiske kostholdet i 1950 besto av karbohydrater (hovedsakelig brød og bygg kavringer), vilt grønt, grønnsaker og frukt, og selvfølgelig den berømte olivenoljen.
På slutten av 1950-tallet, hadde Keys vurdert seg frem til at kostholdet på Kreta var faktisk en av de sunneste i verden. Han presenterte sine funn og anbefalinger til den amerikanske regjeringen slik at amerikanerne kunne redusere sitt forbruk av rødt kjøtt og meieriprodukter. Bare i det siste tiåret eller så, har Middelhavsdietten med Kretisk kosthold funnet sin fortjente oppmerksomhet og olivenoljen i Norge og Europa fått sin sanne status. Én av de viktigste funnene i Seven Countries Study var at olivenolje, rik på umettet fett, faktisk bistod ikke bare i forebygging av hjertesykdom, men den bidro også til en reversering når sykdommen hadde funnet sted.
Så, hva er egentlig et typisk Kretisk kosthold? Det synes å være en diett basert hovedsakelig på grønnsaker og olivenolje, men så mange andre elementer har gitt mér rom for vitenskapelig undersøkelser, gir ut for å være av fordel for en sunn diett. Blant dem kan vi nevne: snegler, det enorme utvalget av ville grønnsaker, honning, spesifikke oster som ikke er laget fra kumelk, men fra sau og geitemelk, vin, og til slutt Kretisk brennevin, ”Raki”, eller eau de vie som regnes for å opprettholde stoffskiftet i sjakk.