To Spiti

Gamlebyen, Chania, Kreta

Prisforespørsel

Hurtig Info

To Spiti som betyr ”huset” på gresk er en tre etasjes bolig og dekker 80 km2 og antas å være over 600 år gammel. Den ligger koselig plassert i de trange gatene rundt Splantzia i gamlebyen av Chania.

Oversikt & Fasiliteter

Om To Spiti

To Spiti som betyr ”huset” på gresk er en tre etasjes bolig og dekker 80 km2 og antas å være over 600 år gammel. Den ligger koselig plassert i de trange gatene rundt det historiske området Splanzia, midt i gamlebyen av Chania.

Huset ble bygget i ca år 1400 av en velstående Venetiansk familie som var kjøpsmenn. Den nåværende strukturen er bare en del av den opprinnelige eiendommen som ble delt inn i tre separate boliger, noe som var vanlig praksis under den tyrkiske okkupasjonen. Spor av sin edle fortid kan fortsatt sees i buegangene i interiøret, i stuen med en modifisert peis og i de to inngangene som finnes på den smale fasaden.

Navnene på de mange innbyggerne i boligen har gått tapt gjennom tidens gang, med unntak av én, Mrs. Despina som bodde der fra tidlig på 1900-tallet frem til 1980 da hun gikk bort. Hun levde et nøkternt liv og hadde renseri som levebrød.

I 1991, ble huset kjøpt av Tsourounaki familien. Umiddelbart etter kjøpet startet familien en omfattende restaurasjon og ombygging som varte i nesten tre år. De originale trebjelker ble plassert i første etasje av strukturen og selv den opprinnelige servanten ble funnet og fikk et nytt sted i bygningen. Mens arbeiderne var involvert i sin restaurering kom de over en storslått tyrkisk marmor servant samt en rekke gamle reklameplakater som nå pryder kjøkkenområdet.

Etter noen år som vanlig bolig til et av familiemedlemmene, ble huset omgjort til en utleiebolig for turister.

 
Les mer
 
 
 
 
 

Fasiliteter

 

Kjøkken

Fullt utstyrt kjøkken med elektrisk komfyr og stekeovn, kjøleskap, vaskemaskin, kaffetrakter, strykebrett og strykejern, støvsuger, rengjøringsartikler, kjøkkenbord med fire stoler, garderobe, to sykler med hjelm til bruk av gjester.

Stue

Kontor, salong med sofa og stol, salongbord, to stoler som kan konverteres til enkeltsenger ( 70 x 210 cm ) fra BoConcept, flatskjerm TV med satellitt oppkobling , CD-spiller med radio.

Soverom og bad

To enkeltsenger fra Cocomat ( 90 x 200 cm) som kan settes sammen, garderobe, lite bad med dusjkabinett, hår føner.

Terrasse

Lite rom med servant og noe kjøkkenutstyr, vaskerom med tørke anlegg - First Aid Kit - 15 kvadratmeter terrasse med markiser for skygge, utendørs bord med fire stoler, og solsenger.

Generelle fasiliteter:

Håndklær, sengetøy, puter og dyner (alle fra Cocomat ) - solcelledrevet varmtvannsbereder- air - condition og varmepumpe - Wifi-tilkobling 8mbps

 
 
Les mer
 

Område & Detaljer

 

To Spiti som betyr ”huset” på gresk er en tre etasjes bolig og dekker 80 km2 og antas å være over 600 år gammel. Den ligger koselig plassert i de trange gatene rundt det historiske området Splanzia, midt i gamlebyen av Chania. Fra takterrassen kan du nyte utsikten mot havet, takene til nabohusene, samt en fantastisk utsikt mot det gamle tyrkiske minaret, klokketårnet på St. Nicholas kirken, fjellene på "Akrotiri " halvøya og til slutt den venetianske port.

 

Designet i en enkel, men moderne stil, er To Spiti eller ”huset” både funksjonelt og elegant. Her tilbys innkvartering for to personer, med muligheten til å tilby plass til fire.

Huset preger tradisjonelle venetianske former og konstruksjon. Kjøkkenet ligger i første etasje, stue i andre etasje, mens soverom og bad er plassert i tredje etasje. På toppen finnes en utrolig fin tak terrasse som du kan nyte utsikten mot havet, takene til nabohusene, samt en fantastisk utsikt mot det gamle tyrkiske minaret, klokketårnet på St. Nicholas kirken, fjellene på "Akrotiri " halvøya og til slutt den venetianske port.

 
 

Forespørsel

Sjekk To Spiti ledige datoer og priser
 

Prisforespørsel

Vis prisdetaljer
 

Velg rabatt

 
SEND FORESPØRSEL
 
 
 
Tilgjengelig Ikke tilgjenglig
 
 
Finn Ledige Alternativer
 
 
 
 

SPESIALTJENESTER

Kombiner oppholdet på Kreta med unike tjenester fra Alargo
Bestill Privat Kokk

For de som ønsker å legge til andre tjenester på Kreta, tilbyr Alargo nå kulinariske opplevelser fra vår Private Kokk med ferdigstilte retter, 'la carte' menyer og et bredt utvalg av de beste vinene til maten.

View Our Chefs